Spaanse keuken

Elke Spaanse regio kent zijn eigen cultuur en specialiteiten. Spanjaarden zijn heerlijke levensgenieters en maken fantastische producten en gerechten. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de legendarische ham Jamón Ibérico, de beste ham ter wereld. Ontdek de Spaanse keuken gerecht voor gerecht.

  • Calabacín al Ajillo

    Calabacín al Ajillo

    Calabacín al Ajillo is een verrukkelijk Spaans gerecht van sappige courgetteplakjes gebakken in een smaakvolle knoflooksaus.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Pimientos de Padrón

    Pimientos de Padrón

    Deze groene pepertjes worden niet zo heet gegeten als het lijkt. De pepertjes zijn niet erg pittig maar wel erg smakelijk.

    Bekijk recept 
  • Pulpo con chorizo y frijoles

    Lekkere pittige octopus met chorizo en bonen. Dit gerecht is het makkelijkst met schoongemaakte en voorgekookte octopus.

    Bekijk recept 
  • Pimientos asados

    Pimientos asados

    Gegrilde paprika’s die zo lekker zijn dat je er nooit genoeg van krijgt. Een kleine beetje olijfolie, peper en zout en klaar.

    Bekijk recept 
  • Patata bravas

    Patata bravas

    Patata bravas, aardappelen met pittige tomatensaus wordt in grote delen van Spanje gegeten in vele verschillende variaties.

    Bekijk recept 
  • Crema Catalana

    Crema Catalana

    Crema Catalana is de Spaanse tegenhanger van Cremé Bruleé, en net zo verslavend lekker...

    Bekijk recept 
  • Croquetas de jamón

    Croquetas de jamón

    Krokant van buiten en smeuïg van binnen. Extra lekker als deze vergezeld wordt van een koud biertje of een glas wijn.

    Bekijk recept 
  • Pulpo a la gallega

    Octopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.

    Bekijk recept 
  • Calamares fritos a la andaluza

    Calamares fritos a la andaluza

    Gefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje. Extra lekker met een beetje aioli.

    Bekijk recept 
  • Calamares alla romana

    Calamares alla romana

    Inktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten.

    Bekijk recept 
  • Pollo a la vasca

    Er bestaan verschillende varianten met dit Baskische recept. Variërend met chorizo worst, piperade en Piment d’Espelette.

    Bekijk recept