Sauzen en marinades

Sauzen en marinades zijn er in de eerste plaats om diepte en smaakcomplexiteit aan het eten toe te voegen.

Sauzen zijn vloeibare of halfvaste bereidingen die bij gerechten worden geserveerd of eraan worden toegevoegd, terwijl marinades vloeibare bereidingen zijn die worden gebruikt om vlees, gevogelte, vis of groenten vóór het koken op smaak te brengen en mals te maken.

  • Zigeunersaus

    Zigeunersaus

    De Zigeunersaus is bekend bij de schnitzel maar doet het ook erg goed als koude saus bij de barbecue.

    Bekijk recept 
  • Cranberry saus

    Cranberry saus kan niet ontbreken als je gaat voor een klassieke kerstmaaltijd. Dit is een simpele variant met sinaasappel.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van White BBQ sauce

    White BBQ sauce

    Deze traditionele Alabama BBQ saus is bedacht door Big Bob Gibson in 1925. Het traditionele recept is natuurlijk geheim.

    Bekijk recept 
  • Muntsaus

    Deze simpele muntsaus is lekker bij vis, varkens en lamsvlees. Maar smaakt ook lekker door koud of warme witte rijst.

    Bekijk recept 
  • Guacamole

    Guacamole

    Eigengemaakte guacamole is gezond en heerlijk fris. Simpel te maken ideaal voor bij de borrel en bij allerlei Mexicaanse gerechten.

    Bekijk recepten 
  • Bechamelsaus

    Bechamelsaus

    Ook wel witte saus genoemd is een klassieke saus die zo gebruikt kan worden maar ook als basis voor vele andere sauzen.

    Bekijk recept 
  • Cebolada

    Cebolada

    Deze snelle maar smaakvolle uiensaus is heerlijk bij een dun stukje vlees dat net van de barbecue komt.

    Bekijk recept 
  • Aardbeiensaus

    Aardbeiensaus

    Aardbeien zijn heerlijk maar soms heb je er gewoon te veel. Een oplossing is dan om een lekkere aardbeiensaus te maken.

    Bekijk recept