Salada de Atum

Salada de Atum

De Salada de Atum is een heerlijke en snelle Portugese tonijnsalade die ingeblikte tonijn combineert met verse groenten en een eenvoudige dressing. Serveer als een smaakvolle en lichte lunch of als een vullende voorgerecht.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

  • 2 blikjes ingeblikte tonijn in water
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • Handvol zwarte olijven
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding:

  1. Kook het ei hard en snij deze in plakken
  2. Laat de twee blikjes tonijn goed uitlekken
  3. Pel de ui en snipper deze fijn
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze in blokjes
  5. Was de tomaat en snij deze in partjes
  6. Ontpit de olijven en halveer deze

Bereidingswijze:

  1. Meng de uitgelekte tonijn, fijngehakte ui, blokjes rode paprika, tomatenpartjes en gehalveerde olijven in een kom.
  2. Meng in een aparte kom de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de dressing over de tonijnsalade en meng voorzichtig tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.