Afbeelding van Cottage Pie

Cottage Pie

Cottage Pie is een Engels gerecht dat bestaat uit gehakt, aardappelpuree en groenten. Het gerecht lijkt op Shepherd's Pie, maar in plaats van lamsvlees wordt er rundergehakt gebruikt.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 60 min

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel Worcestershire-saus
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 1 kilo bloemige aardappelen
  • 75 gram boter
  • 100 ml melk
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding:

  1. Schil de aardappelen
  2. Pel de ui en snipper deze fijn
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn
  4. Schil de wortel en snij deze in kleine plakjes
  5. Snij de bleekselderij in kleine halve maantjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het rundergehakt totdat het bruin is. Haal het gehakt uit de pan en zet apart.
  3. Bak de ui, knoflook, wortels en bleekselderij in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog een minuut mee.
  5. Voeg de bloem toe en roer dit door de groenten.
  6. Giet de runderbouillon erbij en roer goed door.
  7. Voeg de Worcestershire-saus, tijm, rozemarijn en het gebakken gehakt toe en roer alles goed door elkaar.
  8. Laat het geheel sudderen op laag vuur
  9. Kook de aardappelen gaar in een pan met water en een snufje zout in 20 minuten
  10. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met boter en melk. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  11. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel hier de aardappelpuree overheen. Strijk de bovenkant glad met een lepel.
  12. Bak de Cottage Pie gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.