Cottage Pie is een Engels gerecht dat bestaat uit gehakt, aardappelpuree en groenten. Het gerecht lijkt op Shepherd's Pie, maar in plaats van lamsvlees wordt er rundergehakt gebruikt.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 60 min
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 300 ml runderbouillon
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel Worcestershire-saus
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 1 kilo bloemige aardappelen
- 75 gram boter
- 100 ml melk
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiding:
- Schil de aardappelen
- Pel de ui en snipper deze fijn
- Pel de knoflook en hak deze fijn
- Schil de wortel en snij deze in kleine plakjes
- Snij de bleekselderij in kleine halve maantjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het rundergehakt totdat het bruin is. Haal het gehakt uit de pan en zet apart.
- Bak de ui, knoflook, wortels en bleekselderij in dezelfde pan tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit nog een minuut mee.
- Voeg de bloem toe en roer dit door de groenten.
- Giet de runderbouillon erbij en roer goed door.
- Voeg de Worcestershire-saus, tijm, rozemarijn en het gebakken gehakt toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat het geheel sudderen op laag vuur
- Kook de aardappelen gaar in een pan met water en een snufje zout in 20 minuten
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met boter en melk. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel hier de aardappelpuree overheen. Strijk de bovenkant glad met een lepel.
- Bak de Cottage Pie gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is.