Chicken Brunswick Stew

Chicken Brunswick Stew

Heerlijke Southern kippenstoofpot ideaal voor de koudere dagen van het jaar. Het is een stoofschotel die stamt uit de tijd dat mensen alles aten wat voor handen was. Botjes en vel werden nog gewoon meegekookt. Deze stoofpot kan dus ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 2 uur

Ingrediënten:

  • 700 gram kippenpoten – en dijen met bot en vel
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 750 gram Romatomaten
  • 200 gram maïskorrels
  • 200 gram limabonen
  • 2 uien
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels worcestershiresaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels selderijzaad
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper

Voorbereiding:

  1. Snij de kip in stukken, snij eventueel de pootjes rondom zodat het vlees optrekt wanneer het gaart
  2. Pel en snipper de uien
  3. Verwijder het vruchtvlees van de tomaten en snij deze vervolgens in blokjes
  4. Schil de aardappelen en snij deze in plakken van ongeveer een 1 cm.

Bereiding:

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote stoofpan op hoog vuur. Fruit hierin de uien aan totdat ze net beginnen te kleuren.
  2. Zet het vuur nu halfhoog en voeg nu de laurierblaadjes, cayennepeper en selderijzaad toe en laat deze kort meebakken.
  3. Voeg nu de tomaat en Worcestershiresaus toe en roer het geheel goed door. Laat het geheel nu 10 minuten door sudderen en roer af en toe.
  4. Blus nu af met de kippenbouillon en voeg de aardappelen toe. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter en laat het geheel nu een uur lang sudderen. Roer af en toe.
  5. Voeg de kip, mais en limabonen toe en laat het geheel nog een uur lang sudderen.
  6. Breng nu het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Je kunt dit direct serveren, als je het een dag laat staan zijn de smaken nog beter doorgetrokken.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.