Afbeelding van Candied sweet potatoes

Candied sweet potatoes

Lekker bijgerecht, de combinatie van kaneel, gember en mapple siroop is echt onweerstaanbaar.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 dl mapple siroop
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 á 2 cm verse gember
  • 1 citroen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 120 gram roomboter
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de zoet aardappel, snij ze in plakken van ongeveer een 1 cm.
  3. Verdeel de plakjes in een platte ovenschovenschaal.
  4. Rasp ondertussen de gember en de citroen. De rest van de citroen heb je niet nodig.
  5. Meng de roomboter, citroen- en gemberrasp, bruine suiker kaneelpoeder in een kom goed door elkaar.
  6. Verdeel de boter over de schaal en besprenkel het geheel met de mapple siroop en breng op smaak met een beetje zout en een snufje nootmuskaat
  7. Bedek de ovenschaal met zilverfolie en zet de ovenschaal nu 30 minuten in de oven.
  8. Verwijder de folie en bak de Candied Sweet Potatoes nog eens 15 á 20 minuten totdat ze mooi gaar zijn.
    Terug naar blog

    Reactie plaatsen

    Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.